Tijdens een spannende finale in een uitverkochte De Kargadoor in Utrecht zijn Pieter van Breevoort en Tobi Kooiman uit de bus gekomen als de winnaars van respectievelijk de jury- en de publieksprijs van de Comedyhuis Comedy Competitie (CCC). En dat betekent dat deze twee beginnende comedians een kans krijgen om zich voor een groot publiek te bewijzen tijdens het grootste stand-up comedyfestival van Nederland: het Utrecht International Comedy Festival (UICF) op vrijdag 1 en 2 april. Kaartjes voor dit festival zijn nu te koop voor de extra lage voorverkoopprijs op UICF.nl.

Zaterdagavond gingen vijf amateurcomedians de strijd met elkaar aan: Maiko Vos, Paul Westra, Henk Doedens, Pieter van Breevoort en Tobi Kooiman.

Deelnemers CCC2016 (v.l.n.r.): Paul Westra, Tobi Kooiman, Henk Doedens, Maiko Vos, Pieter van Breevoort.

Deelnemers CCC2016 van links naar rechts: Paul Westra, Tobi Kooiman, Henk Doedens, Maiko Vos en Pieter van Breevoort.

Een zesde comedian, Caro Dest, had de finale ook gehaald maar moest afzeggen: zij was door Edsilia Rombley gevraagd om op tour te gaan als achtergrondzangeres (zo snel leidt deelname aan de Comedyhuis Comedy Competitie dus al tot een doorbraak). Uiteindelijk vond het publiek bij de finale van de Comedyhuis Comedy Competitie Tobi Kooiman de grappigste, en koos de jury (na lang beraad) voor Pieter van Breevoort.

Kooiman en Van Breevoort mogen nu langskomen op het UICF en zullen daar staan tussen de beste comedians van Nederland (en daarbuiten). Het UICF is op vrijdag 1 en zaterdag 2 april in TivoliVredenburg in Utrecht. Tijdens de twee avonden van dit festival zijn 50 van de beste stand-up comedians uit binnen- en buitenland te bewonderen op de bovenste verdieping van TivoliVredenburg.