Het Utrecht International Comedy Festival (UICF) op vrijdag 1 en zaterdag 2 april 2016 was drukker dan ooit tevoren in de vierjarige geschiedenis van dit stand-up comedyfestival. Ruim 1400 bezoekers genoten tijdens twee avonden van stand-up comedians uit binnen- en buitenland, waaronder grappenmakers als Murth Mossel, Josh Telson (US), Pieter Jouke, Imran Yusuf (UK), Roel C. Verburg, Adam Fields (UK), Kasper van der Laan, Harry Glotzbach, Maureen Younger (UK), Arbi el Ayachi (BE), Ria Lina (UK), Jasper van Kuijk, Caroline Clifford (UK) en vele anderen.

Volgend jaar keert het UICF weer terug in TivoliVredenburg met nog meer shows en nóg grotere namen. Tot die tijd valt er te genieten van de foto’s, en organiseert het Comedyhuis voor comedyfans nog meer shows in Utrecht en daarbuiten. Check daarvoor de agenda van het Comedyhuis. Meer informatie over het UICF staat op de website van het festival.

Tijdens het UICF veranderde de bovenste verdieping van TivoliVredenburg in een paradijs voor fans van stand-up comedy met maar liefst 6 podia en een feestelijk festivalplein met live muziek, DJ’s en food trucks met lekker eten en drinken. Dit jaar was alweer de vierde editie van dit comedyfestival, dat wordt georganiseerd door Stichting UICF en het Comedyhuis, een Utrechts gezelschap van stand-up comedians.

Het UICF werd georganiseerd door Stichting UICF, leden van het Comedyhuis, 2bedare en werd mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

[soliloquy id=”1151″]