In een uitverkochte Comedyhuis Club in Utrecht is Vincent Voeten de winnaar geworden van de juryprijs van de Comedy Talent Award 2017. De jury van de grootste stand-up comedywedstrijd van Nederland was onder de indruk van de 29-jarige Belg ‘zijn sterke opkomst, rust op het podium en goede en harde grappen waar zelfs de comedians in de zaal om moesten lachen, en dat zegt wat!’ Het publiek koos Thjum Arts tot winnaar van de publieksprijs. Beide comedytalenten zullen spelen op het Utrecht International Comedy Festival op 31 maart en 1 april in TivoliVredenburg.

WIJKENTOUR
Van de 64 deelnemers die aan de voorrondes begonnen, wisten zes mensen het tot de finale van de Comedy Talent Award (CTA) te redden: Thjum Arts, Renee Snijder, Vincent Voeten, José Schuringa, Paul Westra en Martine Bakker. Deze finalisten gaan nu op een wijkentour door Utrecht en zullen daarbij onder meer optreden in ZIMIHC Zuilen, Podium Oost, Cultuurhuis Kanaleneiland en de Comedyhuis Club. Voor elk optreden wordt er in de buurthonken een workshop georganiseerd voor lokaal talent. Zo wil de Comedy Talent Award meer jong talent uit de buitenwijken van Utrecht het podium op krijgen om zo hun verhalen (en vooral hun grappen) te horen.

GRAADMETER
De CTA is een stormbaan voor beginnende comedians. Een plek waar deelnemers via workshops en ‘proefoptredens’ worden klaargestoomd voor het echte werk. Op die manier is het winnen van de CTA een goede graadmeter gebleken voor comedytalent. Zo staat oud-winnaar Marco Lopes nu met een avondvullend programma in de Nederlandse theaters en is Oscar Arnold een graag geziene gast in het Comedy Café in Amsterdam.

UTRECHT INTERNATIONAL COMEDY FESTIVAL
De Comedy Talent Award maakt deel uit van het Utrecht International Comedy Festival, het grootste stand-up comedyfestival van Nederland dat als doel heeft van Utrecht dé comedystad van Nederland te maken. Daarom staan er op het UICF zowel bekende namen (Guido Weijers, Dane Baptiste (UK), Kasper van der Laan) als nieuw talent. Kaartjes voor het UICF zijn nu te koop op de website.