Marc van Gestel (l) en Stefan Hendrikx (r) en winnaars Comedy Talent Award 2018

Stefan Hendrikx is de winnaar van de juryprijs van de Comedy Talent Award, de grootste stand-up comedywedstrijd van Nederland, en gaat daarom spelen op het Utrecht International Comedy Festival (UICF) op vrijdag 6 en zaterdag 7 april in TivoliVredenburg. Hendrikx wist in een uitverkochte Comedyhuis Club in Utrecht de jury te imponeren met een solide optreden vol goede grappen, een energieke stijl en een podiumpersoonlijkheid die ‘nieuwsgierig maakte naar zijn volledige optreden op het UICF’. Volgens de jury kan de Utrechter ‘zo optreden in professionele shows’.

Hendrikx was niet de enige winnaar. Het publiek beloonde mede-Utrechter en woordkunstenaar Marc van Gestel met de publieksprijs. Zijn gortdroge humor, en gepolijste oneliners maakten veel indruk op het publiek.

De jury, bestaande uit comedian Wilko Terwijn, journalist Tom Staal en toneel- en cabaretregisseur Wilhelmer van Efferink, vond het een sterke avond, maar zei wel dat ‘enkele comedians moeite hadden om het hele optreden te blijven boeien’.

UTRECHT INTERNATIONAL COMEDY FESTIVAL
De twee winaars van de Comedy Talent Award mogen spelen op het Utrecht International Comedy Festival op vrijdag 6 en zaterdag 7 april in TivoliVredenburg. Dit is het grootste stand-up comedyfestival van Nederland, en is dé plek waar comedyfans nieuwe grappenmakers kunnen ontdekken. Kaartjes voor het UICF zijn nu te koop op de website.

FOTO: Marc van Gestel (l) en Stefan Hendrikx (r): de winnaars van respectievelijk de publieks- en de juryprijs van de Comedy Talent Award 201