Comedyhuis Comedians

Het Comedyhuis bestaat uit meer dan 10 geweldig grappige comedians en cabaretiers.

Het Comedyhuis bestaat uit meer dan 10 waanzinnig getalenteerde, knettergekke, hilarische stand-up comedians die samen meer dan een eeuw aan stand-up comedy ervaring hebben. En dat zie je terug in hun optredens die het publiek altijd met een glimlach naar huis sturen. Hieronder zie je ze allemaal met een korte beschrijving!

Comedian en cabaretier Jeroen Pater stond onder meer op Lowlands.Jeroen Pater

Jeroen Pater is als stand-up comedian al 15 jaar een vaste bespeler van podia in België en Nederland. Hij treedt gemiddeld meer dan 200 keer per jaar op en was lid van de Comedy Explosion. Ook is hij oprichter van stand-up comedygezelschap het Comedyhuis in Utrecht en het Utrecht International Comedy Festival. Jeroen is een van de hardstwerkende comedians van Nederland en dat zie je terug in zijn optredens die vol zitten met perfecte grappen die gebracht worden met de zelfverzekerdheid van iemand die door ervaring heeft geleerd dat hij het altijd kan waarmaken.

Comedian en cabaretier Vanessa Jorissen: onvoorstelbaar grappig.Vanessa Jorissen

Vanessa Jorissen weet hoe ze een zaal om haar vinger moet winden met smaakvolle (en als het moet smakeloze) grappen van het allerhoogste niveau. Naast comedy is ze ook bekend van haar blog Zaadvragers.nl waar ze de avonturen beschreef die ze meemaakte tijdens haar pogingen om haar vriendin zwanger te maken.

Comedian en cabaretier Lambert-Jan Koops won de Culture Comedy Award.Lambert-Jan Koops

Lambert-Jan Koops won in 2005 de Culture Comedy Award en werd daarna een vast lid van de Comedy Explosion. Ook toerde hij jarenlang met verschillende solo-shows door het land. Tegenwoordig is hij lid van het Comedyhuis en als stand-up comedian regelmatig op de verschillende podia in het land te vinden. Verwacht slimme humor van een expert in doordenkertjes en onverwachte wendingen.

Ronald Smink zit bij het Comedyhuis en is in te huren voor optredens, feesten, partijen en meer.Ronald Smink

Ronald Smink is een comedian die volledig out of the box denkt. In combinatie met een lenig lijf en elastieken gezicht komt dat neer op een comedian die je niet snel zal vergeten. Wanneer je meegaat in de absurditeit van deze Fries kom je terecht in een achtbaan waar geen einde aan lijkt te komen. Ronald heeft het Groninger Studenten Cabaret Festival gewonnen, op Lowlands gespeeld en met avondvullende cabaretprogramma’s door Nederland getoerd.

Ronald Smink is de absolute top van comedy dus. Of zoals de pers het zegt:

Naarmate Smink zich in zijn verhalen laat gaan, ontstaan er absurdistische juweeltjes als een bever-roosterende indiaan op de ringweg van Antwerpen.” – Leeuwarder Courant.
“Ronald Smink verwart het publiek in de traditie van Herman Finkers, maar dan harder en sneller.” – De Volkskrant.

Comedian en cabaretier Felix Heezemans won met gemak te toonaangevende Culture Comedy Award.Felix Heezemans

Felix Heezemans won de prestigieuze Culture Comedy Award in 2011 en sindsdien speelt dit lid van het Comedyhuis zaal na zaal plat met zijn bijzondere en érg geestige observaties over het dagelijkse leven. Een gortdroge absurdist met een bizarre kijk op de wereld waardoor je gegarandeerd van je stoel valt van het lachen.

Comedian en cabaretier Soula Notos was eerder op televisie te zien bij de NTR.Soula Notos

Soula Notos is een Nederlandse van Griekse afkomst en werkt als theatermaker, verhalenverteller, actrice, presentatrice en stand-up comedian. Met veel energie en zelfspot vertelt ze – zowel in het Engels als in het Nederlands – persoonlijke verhalen en grappen over actuele kwesties en absurde fenomenen. Een sterke mimiek, onverwachte wendingen en veel interactie kenmerken haar stijl. Ook op tv stond ze haar haar mannetje als presentator van het programma Gonzo (NTR) en als comedian in de talkshow De Halve Maan (NTR).

Comedian en cabaretier Jurg van Ginkel schreef voor Propria Cures en stond als presentator op Lowlands.Jurg van Ginkel

Jurg van Ginkel is een artiest die uit elk onderwerp wel wat leuks weet te persen. Zelfs voor 10 minuten grappen maken in het Engels over hortensia’s draait deze comedytijger zijn hand niet om (luister hier naar het bewijs). Van Ginkel was redacteur bij het bekende studentenblad Propria Cures, lid van de Comedy Explosion, presenteerde literaire programma’s op Lowlands, trad op onder de invloed van de hallucinogene drug salvia en won in 2008 het AKF Comedy Concours i.s.m. Loungin’ Laughs. Als lid van het Comedyhuis treedt hij wekelijks in het Nederlands en Engels op als stand-up comedian.

Comedian, mc, presentator en cabaretier Hank: in alles ontzettend leuk.Hank

Hank werd ooit in Weert geboren, en heeft als Master of Ceremonies met zijn Limburgse charme zo’n beetje elk comedypodium in het land wel een keer bespeeld. Hij is samen met Jeroen Pater mede-oprichter van stand-up comedygezelschap het Comedyhuis in Utrecht en bedacht met comedian Bob Maclaren de serie Grimassen voor de NTR, waarbij comedians op zoek gingen naar hun roots in het buitenland. Ook is hij het creatieve genie achter de Comedyhuis Pop Bingo: een leuk samenspel voor in kroegen en cafés vol meezingers en gezelligheid!

Hans Gommer: Mr. Utrecht en een gevatte comedian, mc en presentator.Hans Gommer

Deze ras-Utrechter weet met zijn kalme (écht Utregse) stijl en gemakkelijke omgang met het publiek zelfs de stugste zaal aan het lachen te krijgen. Ook een wervelend talent in de wereld van het improvisatietheater.

De Utrechtse comedian en cabaretier Hassan el Rahaui is hét rijzende talent van de stand-up comedywereld.Hassan el Rahaui

Hassan el Rahaui is een van de snelst rijzende sterren binnen de Nederlandse comedy-scene en wie hem heeft gezien snapt meteen waarom. Want Hassan heeft een berg aan goede grappen over zijn Marokkaanse familie en een sympathieke stijl die meteen de harten van het publiek wint. Dat is ook waarom deze vriendelijke Utrechter met gemak de publieksprijs op het Griffioen/Zuidpleinfestival won en als Geert Wilders mocht schitteren in de nep-reclame voor Unox die het internet veroverde.

Comedian, cabaretier, presentator en master of ceremonies Frans van de Groen was jarenlang het gezicht van Festival aan de Werf en het Bevrijdingsfestival Utrecht.Frans van der Groen

Frans van der Groen was jarenlang Master of Ceremonies bij de Comedy Explosion in Amsterdam (toen dat het thuishonk was van Claudia de Breij en Javier Guzman) en was de vaste presentator van Festival aan de Werf en het Bevrijdingsfestival in Utrecht. Hij is nu lid van het Comedyhuis en presenteert daar regelmatig op charismatische wijze de comedy-avonden.