Comedyhuis: de beste stand-up comedians voor de leukste stand-up comedy in Utrecht

Het Comedyhuis bestaat uit meer dan 10 waanzinnig getalenteerde, knettergekke, hilarische stand-up comedians die samen meer dan een eeuw aan stand-up comedy ervaring hebben. En dat zie je terug in hun optredens die het publiek altijd met een glimlach naar huis sturen. Hieronder zie je ze allemaal met een korte beschrijving!

Comedian en cabaretier Jeroen Pater stond onder meer op Lowlands.Jeroen Pater

Jeroen Pater is een van de beste en meest gevraagde stand-up comedians van Nederland. Gemiddeld staat hij meer dan 200 keer per jaar ergens op de planken en die ervaring zie je terug in optredens vol slimme grappen over relaties, het harde leven van de rondreizende artiest en de kwaadaardige genialiteit van… katten! Jeroen stond op Lowlands, was op tv te zien op Veronica, is mede-oprichter van comedygezelschap het Comedyhuis in Utrecht en bedenker van het Utrecht International Comedy Festival.

Jeroen Pater valt te boeken als stand-up comedian, Master of Ceremonies, presentator of dagvoorzitter maar is ook geweldig goed (en ervaren) in maatwerkopdrachten, bedrijfsoptredens en trainingen in comedy. Jeroen Pater boek je door nu contact met ons op te nemen…

Comedian en cabaretier Vanessa Jorissen: onvoorstelbaar grappig.Vanessa Jorissen

Vanessa Jorissen weet hoe ze een zaal om haar vinger moet winden met smaakvolle (en als het moet smakeloze) grappen van het allerhoogste niveau. Als echte comedyfanaat weet ze precies hoe ze een originele grap op zo’n manier moet vertellen dat het dak eraf gaat. Naast haar werk als stand-up comedian is ze ook bekend van haar hilarische blog Zaadvragers.nl waar ze de onverwachte en bijzonder geestige avonturen beschreef die ze meemaakte tijdens de zwangerschap van haar vriendin (en later die van haarzelf).

Vanessa Jorissen is bij het Comedyhuis te boeken als comedian, maar is ook perfect voor uw bedrijfsoptreden. Nu Vanessa boeken? Neem contact met ons op!

Comedian en cabaretier Lambert-Jan Koops won de Culture Comedy Award.Lambert-Jan Koops

Lambert-Jan Koops maakt comedy voor de fijnproever, met slimme grappen die ingenieus in elkaar zijn gezet en die werken met de precisie van een Zwitsers zakhorloge. Alles klopt aan de comedy van deze ervaren comedian die in 2005 de Culture Comedy Award op zijn naam schreef en die jarenlang vaste gast was in de theaters van Nederland met zijn goed ontvangen solo-shows. Tegenwoordig richt Koops zich op het Comedyhuis en de Comedyhuis Club in Utrecht, waar hij maandelijks te zien is. Ook wordt hij regelmatig geboekt voor bedrijfsoptredens, waar zijn talent om uit de raarste feitjes geweldige grappen te persen perfect tot zijn recht komt.

Lambert-Jan Koops is bij het Comedyhuis te boeken als comedian en MC voor een ‘gewone’ comedyshow maar heeft ook in het verleden bewezen geweldig tot zijn recht te komen bij bedrijfsoptredens en maatwerk opdrachten. Neem nu contact op om Lambert-Jan te boeken.

Ronald Smink zit bij het Comedyhuis en is in te huren voor optredens, feesten, partijen en meer.Ronald Smink

Ronald Smink is een comedian die volledig out of the box denkt. Welke Fries gaat er anders in Groningen wonen? Een show van Smink is een energieke ervaring waarbij het publiek wordt bestookt met bizarre fantasieën over bevers op de snelweg, Fortuna Sittard, en de waanzin van kinderen krijgen. Een extreem grappige achtbaan waar geen einde aan lijkt te komen dus. Ronald heeft het Groninger Studenten Cabaret Festival gewonnen, op Lowlands gespeeld en met meerdere avondvullende cabaretprogramma’s door Nederland getoerd. Ronald Smink is de absolute top van comedy dus. Of zoals de pers het zegt:

Naarmate Smink zich in zijn verhalen laat gaan, ontstaan er absurdistische juweeltjes als een bever-roosterende indiaan op de ringweg van Antwerpen.” – Leeuwarder Courant.
“Ronald Smink verwart het publiek in de traditie van Herman Finkers, maar dan harder en sneller.” – De Volkskrant.

Ronald Smink kan bij het Comedyhuis worden geboekt in een line-up show (met 3 tot 4 comedians, 1 MC en optredens van ongeveer 20 minuten per stuk) maar speelt even gemakkelijk in z’n eentje een avondvullende show. Interesse? Het Comedyhuis regelt het met liefde voor u! Neem nu contact op om Ronald te boeken.

Comedian en cabaretier Felix Heezemans won met gemak te toonaangevende Culture Comedy Award.Felix Heezemans

“Ik denk dat ik gewoon goed ben in klagen,” zo reageerde Felix Heezemans nuchter toen hij de Publieksprijs van het Leids Cabaretfestival 2017 in de wacht sleepte. En dat typeert deze Utrechter. Want er zijn weinig andere comedians die op zo’n ontzettend grappige manier kunnen zeuren over de dagelijkse ergernissen in het leven. Bejaarden, hipster-eten of stadswachten: sommige mensen worden er alleen maar chagrijnig van, maar Heezemans wordt er chagrijnig van én schrijft er vervolgens 10 goede grappen over. Bereid je dus maar goed voor om dubbel te liggen om de absurdistische gedachten van deze verrukkelijk knorrepot.

Felix Heezemans is bij het Comedyhuis te boeken als stand-up comedian voor een korter optreden in een line-up show (4 comedians), maak kan gezien zijn ervaring bij het Leids Cabaretfestival ook makkelijk een avondvullende ‘dubbel’ (2 comedians) voor u verzorgen. Boek Felix door contact met ons op te nemen!

Comedian en cabaretier Soula Notos was eerder op televisie te zien bij de NTR.Soula Notos

Soula Notos is een Nederlandse van Griekse afkomst en werkt als theatermaker, verhalenverteller, actrice, presentatrice en stand-up comedian. Met veel energie en zelfspot vertelt ze – zowel in het Engels als in het Nederlands – persoonlijke verhalen en grappen over actuele kwesties en absurde fenomenen. Een sterke mimiek, onverwachte wendingen en veel interactie kenmerken haar stijl. Ook op tv stond ze haar haar mannetje als presentator van het programma Gonzo (NTR) en als comedian in de talkshow De Halve Maan (NTR).

Soula Notos is bij het Comedyhuis te boeken als comedian, MC en presentator maar is ook erg goed in maatwerkopdrachten en bedrijfsoptredens. Neem nu contact op om Soula in huis te halen!

Comedian en cabaretier Jurg van Ginkel schreef voor Propria Cures en stond als presentator op Lowlands.Jurg van Ginkel

Jurg van Ginkel is een van de beste grappenschrijvers van Nederland, iets dat hij bewees met zijn bijdrage in het schrijversteam van The Roast of Gordon op Comedy Central. Een show van deze comedian zit vol cynische grappen waarin hij zichzelf en het publiek niet ontziet. Vanwege het feit dat hij zowel in het Nederlands als Engels vliegensvlug improviseert, is hij een veelgevraagde Master of Ceremonies. Daarnaast presenteert hij sinds 2016 het tv-programma De Kwestie op RTV Utrecht waarin hij op eigen wijze de achtergronden van het nieuws onderzoekt. Van Ginkel staat bekend vanwege zijn goed geresearchte bedrijfsoptredens. Zelfs voor 10 minuten grappen maken in het Engels over hortensia’s draait hij zijn hand niet om (luister hier naar het bewijs). Ook was hij redacteur bij studentenblad Propria Cures, lid van de Comedy Explosion, presenteerde hij het literaire programma op Lowlands, trad hij op onder de invloed van de hallucinogene drug salvia en won hij in 2008 het AKF Comedy Concours.

Jurg van Ginkel is te boeken als comedian, MC, presentator en tekstschrijver en is gezien zijn professionaliteit, schrijverstalent en achtergrond als journalist erg goed in maatwerkopdrachten en bedrijfsoptredens. Neem nu contact op om Jurg te boeken.

Tobi Kooiman is in te huren via het Comedyhuis in Utrecht

Tobi Kooiman

Tobi Kooiman is een talentvolle comedian en het Comedyhuis is niet de enige die dat denkt want in 2015 won hij moeiteloos het Amsterdams Studenten Cabaret Festival. Het bleek het begin van een ware zegetocht door comedyland, want een jaar later sleepte deze comedian de publieksprijs van de Comedy Talent Award in de wacht en sindsdien is hij niet meer van de comedypodia in Nederland weg te denken. Overdag is Kooiman leraar wiskunde, ‘s avonds brengt hij vlot gespeelde comedy met intelligente grappen én een persoonlijk verhaal. Dit is een van de meest talentvolle comedians van Nederland en daarom is hij regelmatig te zien in de Comedyhuis Club in Utrecht.

Het Comedyhuis kan makkelijk voor u regelen dat Kooiman langskomt als comedian in een gewone show of bij een bedrijfsoptreden. Stuur ons een berichtje om Tobi te boeken.

Patrick Meijer

Al bijna 20 jaar is Patrick Meijer een hit op het podium met zijn volstrekt originele grappen die meer onverwachte wendingen bevatten dan een circusacrobaat in een draaiende wasdroogcombinatie. Meijer is een authentieke comedian’s comedian. Zo’n artiest waar comedians na de show vol eerbied over praten aan de bar. Een komiek die nooit voor de makkelijke grap kiest, maar die er áltijd in slaagt iets memorabels neer te zetten: dat is Patrick Meijer. En niet alleen is hij een klasbak als comedian, maar hij is ook nog eens een groot denker, iets wat hij bewees met de publicatie van zijn eerste (kinder)boek: Pappa Beer Moet Neuken. Toch chic, zo’n intellectueel!

Patrick Meijer is bij het Comedyhuis te boeken als comedian, MC en presentator en is gezien zijn jarenlange ervaring en schrijftalent ook érg sterk in bedrijfsoptredens met grappen op maat. Patrick boeken? Neem nu contact met ons op!

Hans Gommer: Mr. Utrecht en een gevatte comedian, mc en presentator.Hans Gommer

Hans “Mr. Utrecht” Gommer weet met zijn kalme (écht Utregse) stijl en gemakkelijke omgang met het publiek zelfs de stugste zaal aan het lachen te krijgen. Gommer is gevat, knuffelbaar, makkelijk in de omgang én…. gewoon f*ckin’ funny! Deze ras-Utrechter staat zijn mannetje op het podium als comedian, maar is vanwege zijn vermogen om met íedereen een praatje te kunnen maken ook een goede Master of Ceremonies of presentator. Ruige bikergang of deftig congres vol Captains of Industries: deze grappenmaker kan met iedereen een feestje bouwen. En da’s niet vreemd, want Hans Gommer is niet alleen comedian en MC maar ook een begenadigd speler in de wereld van de theatersport en is naast comedian en MC ook bij het Comedyhuis te boeken voor cursussen en workshops improvisatietheater. ‘Mr. Utrecht’ boeken voor een optreden of cursus? Neem nu contact met ons op!

De Utrechtse comedian en cabaretier Hassan el Rahaui is hét rijzende talent van de stand-up comedywereld.Hassan el Rahaui

Hassan el Rahaui is een van de snelst rijzende sterren binnen de Nederlandse comedy-scene en wie hem heeft gezien, snapt meteen waarom. Want Hassan heeft een berg aan goede grappen over zijn Marokkaanse familie en een sympathieke stijl die meteen de harten van het publiek wint. Dat is ook waarom deze vriendelijke Utrechter met gemak de publieksprijs op het Griffioen/Zuidpleinfestival won en als Geert Wilders mocht schitteren in de beroemde nep-reclame voor Unox die het internet veroverde.

Hassan is bij het Comedyhuis te boeken als comedian, MC en presentator voor zowel gewone shows als bedrijfsoptredens waarbij veel grappen op maat moeten worden geschreven. Hassan boeken? Neem nu contact met ons op!