Cursussen

Lambert-Jan Koops (winnaar Culture Comedy Award) geeft cursus stand-up comedy.

Het Comedyhuis helpt beginnende stand-up comedians graag op weg en daarom organiseren wij al jarenlang cursussen stand-up comedy. Tijdens een stand-up comedy cursus van het Comedyhuis volgen deelnemers meerdere workshops onder begeleiding van ervaren comedians. De cursus wordt afgesloten met een écht optreden. Mail nu voor meer info!

Tijdens de cursus stand-up comedy komen alle facetten van het leven van een comedian aan bod. Hoe bedenk en schrijf je een goede grap, wat zijn verschillende manieren om te improviseren op suggesties uit het publiek, wat is de beste manier om leuke grappen op het podium uit te spelen: al dit soort zaken worden behandeld.

Ook is er tijd voor de zakelijke kant van stand-up comedy. Want hoe zorgt een beginnende comedian ervoor dat hij of zij zichzelf in de kijker speelt? Want zijn de do’s en don’ts van comedyland? Hoe zorg je ervoor dat je betaald wordt? Kortom, van de creatieve tot de zakelijke kant: de cursus stand-up comedy van het Comedyhuis helpt comedians op weg!

Dit is wat een oud-cursist van de Comedyhuis cursus stand-up comedy erover zegt:

“Ik wilde al jaren stand-up comedy doen, maar de drempel voelde enorm: grappig zijn onder je vrienden is totaal iets anders dan op het podium. De summer course van het Comedy Huis heeft me op een heel plezierige manier over die drempel geholpen. De docenten gaven me een veilige plek om mijn eerste stappen te zetten. Ik heb enorm veel geleerd en speel nu regelmatig en met veel plezier.”

Ervaren docenten
De cursussen stand-up comedy van het Comedyhuis worden gegeven door ervaren comedians van het Comedyhuis als Jeroen Pater (Lowlands), Lambert-Jan Koops (winnaar Culture Comedy Award), Hans Gommer (professionele improvisatiecoach), Hank (tv-maker en schrijver voor humoristische programma’s als Ook Dat Nog!) en Soula Notos (NTR’s De Halve Maan). Ook worden er regelmatig externe comedy-experts ingezet.

Cadeau
De cursussen stand-up comedy van het Comedyhuis zijn niet alleen leuk om zelf te volgen, ze zijn ook een perfect cadeau. Heb jij een vriend/vriendin/oom/tante/vader/baas die stiekem altijd al eens het podium op wil maar die nooit durfde? Geef een cursus cadeau! Het Comedyhuis weet voor elke deelnemer een warm bad te creëeren waarin beginnende cabaretiers, comedians en improvisatie-artiesten kunnen kijken of het wat voor ze is. Zonder druk en in een veilige omgeving want comedy moet tenslotte wel leuk blijven!

Meer weten? Neem contact op om eens te vragen naar de mogelijkheden. Wij hebben meerdere cursussen per jaar dus instappen kan altijd!

Deelnemers aan de cursus stand-up comedy van het Comedyhuis.

Wanneer
We hebben verschillende cursussen in de aanbieding: bij onze Summer- en Winter-Course (die zoals de naam doen vermoeden, in de zomer en winter zijn) volgen deelnemers een week lange elke avond een workshop met op het einde van de week een optreden. Daarnaast bieden wij ook een 10-weekse cursus aan die elke maandagavond plaatsvindt.

Succesvolle oud-deelnemers
Verschillende oud-deelnemers van de comedycursus van het Comedyhuis zijn inmiddels doorgebroken en spelen regelmatig in professionele shows in het land. Comedyhuis-leden Hans Gommer en Hassan el Rahaui werden ooit zelfs ontdekt op een van de cursussen.

Meer informatie
Meer weten of nog vragen? Mail ons nu door hier te klikken of vul het contactformulier onderaan de website in. We hopen van je te horen!