Cursussen stand-up comedy en cabaret2018-06-25T13:25:47+00:00

Lambert-Jan Koops (winnaar Culture Comedy Award) geeft cursus stand-up comedy.

Het Comedyhuis helpt beginnende stand-up comedians graag op weg en daarom geven wij al jarenlang cursussen stand-up comedy. Tijdens een stand-up comedy cursus van het Comedyhuis volgen deelnemers meerdere workshops onder begeleiding van ervaren comedians. De cursus wordt afgesloten met een écht optreden. Mail nu voor meer info!

Tijdens onze comedycursussen komen alle facetten van het leven van een stand-up comedian aan bod. Hoe bedenk en schrijf je een goede grap, wat zijn manieren om te improviseren op suggesties uit het publiek, wat is de beste manier om leuke grappen op het podium uit te spelen: al dit soort zaken worden behandeld. Van de creatieve tot de zakelijke kant, de cursussen stand-up comedy van het Comedyhuis helpen beginnende comedians op weg!

Twee cursussen
Het Comedyhuis biedt gedurende het jaar twee verschillende comedycursussen aan: de Comedyhuis Comedycursus (zeven weken + één eindshow) en onze Summer- en Wintercourse (vier dagen + één eindshow). Welke cursus is het beste voor jou? Dat ligt eraan hoeveel tijd je hebt, en wanneer!

Comedyhuis Cursus
De Comedyhuis Cursus is ons vlaggenschip qua comedycursussen, hierin dompel je je zeven weken lang elke maandagavond onder in de wereld van de comedy. Je wordt door onze ervaren docenten opgeleid tot een echte stand-up comedian. Van de basistheorie van comedy (wat is een grap) tot de geheime kneepjes van het vak (wat doe je als een grap níet werkt?): alles wordt uit de doeken gedaan in deze cursus. Ook word je voorzien van onze handige reader vol basistheorie over comedy, praktische oefeningen, tips voor writer’s block, en wijze lessen die de schrijvers in hun vele jaren in comedyland hebben opgedaan. De cursus wordt afgesloten met een optreden in de Comedyhuis Club.

Summer- en Wintercourse
De Summer-/Wintercourse is de stormbaan voor de beginnende (en iets gevorderde) stand-up comedian. Bij deze cursus van een week ga je vier avonden achter elkaar knallen. Dat betekent zo snel mogelijk grappen schrijven, structureren, en uit je hoofd leren tot je op het einde van de week klaar bent om een knallend optreden te geven in de Comedyhuis Club. De Summer- en Wintercourse zijn ideaal als introductie voor mensen die graag een keertje comedy willen proberen, maar de cursus werkt ook goed voor ervaren comedians die graag in korte tijd 5-10 minuten extra materiaal willen schrijven.

Wanneer zijn de cursussen?

Comedyhuis Comedycursus – september/oktober 2017
Maandag 4, 11, 18, 25 september en maandag 2, 9, 16 oktober met eindshow op dinsdag 17 oktober

Comedyhuis Comedycursus – november/december 2017
Maandag 6, 13, 20, 27 november en maandag 4, 11, 18 december met eindshow op dinsdag 19 december

Comedyhuis Comedycursus – februari/maart 2018
Maandag 5, 12, 19, 26 februari en maandag 5, 12, 19 maart met eindshow op dinsdag 20 maart

Comedyhuis Comedycursus – april/mei/juni 2018
Maandag 16, 23, 30 april en 7, 14, 28 mei en maandag 4 juni met eindshow op dinsdag 5 juni

Wintercourse – Januari 2018
2, 3, 4 en 5 januari met eindshow op zondag 7 januari

Summercourse – Juni 2018
26, 27, 28 en 29 juni met eindshow op zaterdag 30 juni

Kosten
Comedyhuis Comedycursus: 255 euro of 195 euro voor studenten. Mét gratis digitale versie comedyreader (papieren versie 7,50).

Comedyhuis Summer-/Wintercourse (4 dagen achter elkaar + 1 eindshow): 195 euro of 165 euro voor studenten. Met gratis digitale versie comedyreader (papieren versie 7,50).

Ervaren docenten
De cursussen stand-up comedy van het Comedyhuis worden gegeven door ervaren comedians van het Comedyhuis zoals Jeroen Pater (Lowlands), Lambert-Jan Koops (winnaar Culture Comedy Award), Hans Gommer (professionele improvisatiecoach), Hank (tv-maker en schrijver voor humoristische programma’s als Ook Dat Nog!) en Soula Notos (NTR’s De Halve Maan). Ook worden er regelmatig externe comedy-experts ingezet.

Cadeau
De cursussen stand-up comedy van het Comedyhuis zijn niet alleen leuk om zelf te volgen, ze zijn ook een perfect cadeau. Heb jij een vriend/collega/vriendin/oom/tante/vader/baas die stiekem altijd al eens het podium op wil maar die nooit durfde? Geef een cursus cadeau! Wij weten voor iedereen een cursus in elkaar te zetten die leerzaam is, maar waar ook gelachen mag worden. Want een comedycursus moet tenslotte wel leuk blijven!

Succesvolle oud-deelnemers
Verschillende oud-deelnemers van de comedycursus van het Comedyhuis zijn inmiddels doorgebroken en spelen regelmatig in professionele shows in het land. Comedyhuis-leden Hans Gommer en Hassan el Rahaui werden ooit zelfs ontdekt op een van de cursussen en zijn nu elke week ergens in het land te bewonderen. Dit is wat een oud-cursist van de Comedyhuis Summercourse erover zegt:

“Ik wilde al jaren stand-up comedy doen, maar de drempel voelde enorm: grappig zijn onder je vrienden is totaal iets anders dan op het podium. De Summercourse van het Comedyhuis heeft me op een heel plezierige manier over die drempel geholpen. De docenten gaven me een veilige plek om mijn eerste stappen te zetten. Ik heb enorm veel geleerd en speel nu regelmatig en met veel plezier.”

Meer informatie
Aanmelden voor een cursus of nog vragen? Mail ons nu door hier te klikken of vul het contactformulier onderaan de website in. We hopen van je te horen!

Deelnemers aan de cursus stand-up comedy van het Comedyhuis.