Het Comedyhuis is hét stand-up comedygezelschap van Utrecht met wekelijkse shows in De Kargadoor en een maandelijkse show in TivoliVredenburg. Het Comedyhuis bestaat uit 14 ervaren stand-up comedians die in te huren zijn voor bedrijfsoptredens, maatwerk, dagvoorzitterschappen en workshops stand-up comedy. Ook organiseert het Comedyhuis het Utrecht International Comedy Festival (UICF): het grootste comedyfestival van Nederland op de bovenste verdieping van TivoliVredenburg met in 2018 meer dan 3000 bezoekers.

De comedians van het Comedyhuis zijn in te huren voor comedyshows op locatie, het afsluiten van bedrijfsuitjes, het presenteren van een conferentie, het geven van cursussen stand-up comedy en nog veel meer. Wil je meer weten? Mail ons nu door hier te klikken of lees hier beneden in meer detail wat het Comedyhuis qua comedy en cabaret voor je kan doen…

Patrick Meijer: geweldige grappenschrijver, comedian, presentator én mens (altijd mooi meegenomen toch?)

STAND-UP COMEDY SHOWS

De basis van het Comedyhuis is stand-up comedy: een show met drie of vier ervaren comedians en een MC/presentator om de avond aan elkaar te praten. Gegarandeerd een leuke avond met de beste comedians van Nederland. Het is niet voor niks dat het Comedyhuis anderhalf jaar lang twee keer in de maand comedy-avonden organiseerde in het oude Tivoli. Dat beviel zo goed dat de comedians van het Comedyhuis zelfs een show mochten geven bij de officiële opening van het nieuwe Tivolivredenburg.

Het Comedyhuis heeft het 06-nummer van zo’n beetje alle stand-up comedians van Nederland en België. Het is tenslotte de organisatie die het grootste stand-up comedyfestival van de Benelux organiseert: het Utrecht International Comedy Festival. Tijdens dit festival in Utrecht traden in het verleden bekende comedians en cabaretiers op als Arie Koomen, Adam Fields, Jan-Jaap van der Wal, Pieter Jouke, Rayen Panday, Silvester Zwaneveld en vele anderen.

De magie van stand-up comedy is dat het overal past. Van theaters tot poppodiums en kleine kroegjes: met de jarenlange ervaring van de leden van het Comedyhuis kan overal een mooie avond of middag worden neergezet. En dat hoeft niet duur te zijn want de comedians zijn ook los te boeken. Benieuwd naar de mogelijkheden? Mail ons nu!

Mail ons nu voor meer informatie!

ZAKELIJKE OPTREDENS, TRAININGEN EN MAATWERK

Humor zit overal in. Zelfs de meest droge zakelijke bijeenkomst wordt beter met een frisse en humoristische blik. Dat heeft het Comedyhuis wel bewezen met verschillende maatwerk-optredens de afgelopen jaren. Zo gaven comedians van het Comedyhuis optredens over vrachtwagens en logistiek voor Rotra, bedankten ze de wethouders van gemeente Hollands Kroon voor hun werk en maakten ze er een feestje van tijdens de verkiezing van sportman, sportvrouw en sportploeg van het jaar in Arnhem.

Zakelijke optredens kunnen vele vormen hebben: zo liepen de comedians bij Hoogheemraadschap Delfland een dagje mee met de financiële mensen om ’s middags een grappige en prikkelende samenvatting van de dag te geven. Het Comedyhuis denkt graag mee over wat allemaal kan. Mail ons nu!

Mail ons nu voor meer informatie!
Hassan el Rahaui: supertalentvolle comedian in te huren voor bedrijfsoptredens en maatwerk
Comedyhuis stand up comedy cursus Lambert Jan Koops

CURSUSSEN STAND-UP COMEDY

Het Comedyhuis is er ook voor mensen die willen beginnen met stand-up comedy. Tijdens onze Summer- en Wintercourse leren beginners gedurende meerdere avonden hoe ze grappen moeten schrijven en vertellen en hoe ze op het podium moeten staan. De cursus wordt afgesloten met een optreden in een echte zaal met een professionele MC.

Dat de leden van het Comedyhuis dat wel kunnen, werd ook in medialand opgemerkt: zo mocht Berit Companjen langskomen bij de mensen van tv-programma Utopia (zie foto) om een cursus te geven. Ook gaven onze comedians les op scholen als het Amadeus College in Vleuten waar 12 en 13-jarigen geleerd werd hoe leuk het is om stand-up comedy te doen. We hebben zelfs meerdere cursusen comedy gedaan voor senioren in verzorgingshuizen (bekijk hier de video!) Aanmelden voor een cursus of meer informatie nodig? Mail ons of klik hier op onze cursuspagina voor meer informatie.

Mail ons nu voor meer informatie!

COMEDYHUIS OP FESTIVALS

De leden van het Comedyhuis zijn niet alleen terug te zien in theaters en kroegen. Ook op festivals waren ze aanwezig om mensen aan het lachen te maken. Zo stond het Comedyhuis in het verleden onder meer met stand-up comedy op het Utrechtse Bevrijdingsfestival, de Delft Fringe, Cultfest en Festival Hart en Ziel.

Soms vraagt een festivalpubliek net even om wat meer aandacht dan een gewone stand-up comedyshow kan bieden. Ook daar weten wij raad mee. Zo waren wij in de zomer van 2014 op Festival De Beschaving met de superspeciale Oud Hollandsche Spelshow (met Prijzen!) Een mengeling van publieksinteractie, confetti, meezingers, scherpe grappen en…. prijzen! Een geweldige manier (zie foto) om festivalpubliek op een grappige manier in de stemming te krijgen maar ook ideaal voor bijvoorbeeld de afsluiting van een teamuitje, congres of andere zakelijke bijeenkomst.

Mail ons nu voor meer informatie!
Mail ons nu voor meer informatie!
Mail ons nu voor meer informatie!

DOCUMENTAIRES EN FILMS VAN HET COMEDYHUIS

Het Comedyhuis is 100 procent multimediaal. Zo maakte Jeroen Pater samen met collega-comedian Edo Berger in 2014 de documentaire: “De Dictator van de Comedy” over de legendarische comedy-impressario Hans Kottmann (zie foto). Het werd een grappig en gevoelig portret van een kleurrijke (en knettergekke) man. Ook geeft het een inkijkje in de onderbuik van de normaal gesloten stand-up comedywereld. Deze documentaire ging in première in de Spiegelbar van Tivoli en staat in zijn geheel online op YouTube.

Daarnaast organiseerde en filmde het Comedyhuis eind 2013 de Drugs Comedy Night. Daarbij gingen vier comedians en een presentator onder invloed van drugs het podium op. Het leverde unieke beelden op die inmiddels op ons YouTube-kanaal staan.